سامانه معرفی بهترین وکیل

جستجو

شروط ۱۲ گانه مندرج در عقدنامه

شروط ۱۲گانه مندرج در عقدنامه

در این مقاله از سایت وکیل بین میخواهیم به شروط 12 گانه مندرج در عقدنامه بپردازیم. البته لازم به ذکر است که حق طلاق شامل شروط دوازده گانه نمی شود. اگر دادخواست طلاق از طرف زن یکی از موارد زیر را اثبات کند میتواند بدون رضایت مرد و حتی با مخالفت ایشان رای طلاق را صادر کند. البته باید این شروط را مرد امضاء کرده باشد.

شروط چاپی سند ازدواج (۱۲ شرط عقدنامه) به شرح ذیل است:

۱- استنکاف شوهر از پرداخت نفقه زن به مدت شش ماه به هر عنوان و عدم امکان الزام او به تائید نفقه و همچنین در موردی که شوهر سایر حقوق واجبه زن را به مدت شش ماه وفا نکند و اجبارا ایفا هم ممکن نباشد.

در مورد شرط نپرداختن نفقه اولا مدت ۶ ماه بسیار مهم است و ثانیا باید حتما قبل از دادخواست طلاق از طرف زوجه، دادخواست نفقه معوقه حداقل به مدت ۶ ماه ثبت گردد و رای قطعی در این خصوص صادر شود و از همه مهمتر تقاضای اجراییه هم شده باشد و علی رغم گذشتن مهلت ۱۰ روز اجراییه و تشکیل پرونده اجراییی باز هم مرد، نفقه را پرداخت نکند.

۲- سوء رفتار و یا سوء معاشرت زوج به حدی که ادامه زندگی را برای زوجه غیر قابل تحمل نماید.

مصادیق سوء رفتار و سوء معاشرت بسیار است و مهم این است که زوجه بتواند آنرا ثابت کند مثلا فرض کنید در خصوص توهین یا تهدید و ضرب و جرح زوجه توسط زوج  .یا رابطه نامشروع رایی صادر شده باشد. رابطه جنسی نامتعارف هم شامل این بند عقدنامه میشود مثل اصرار به نزدیکی از پشت

۳- ابتلاء زوج به امراض صعب العلاج به نحوی که دوام زناشویی برای زوجه مخاطره آمیز باشد.

بیماری هایی هم که معالجه آنها سخت باشد مثل: افسردگی حاد و بیماری های مقاربتی مثل زگیل تناسلی و …

۴- جنون زوج در مواردی که فسخ نکاح شرعا ممکن نباشد.

در واقع این موضوع که غالبا اسکیزوفرنی است بر طبق مدارک و سوابق پزشکی باید به تایید پزشکی قانونی برسد.

۵- عدم رعایت دستور دادگاه در مورد منع اشتغال زوج به شغلی که طبق نظر دادگاه صالح منافی با مصالح خانوادگی و حیثیت زوجه باشد.

۶- محکومیت شوهر به حکم قطعی به مجازات پنج سال حبس یا بیشتر یا به جزای نقدی که بر اثر عجز از پرداخت منجر به پنج سال بازداشت شود یا به حبس و جزای نقدی که مجموعا منتهی به پنج سال یا بیشتر بازداشت شود و حکم مجازات در حال اجرا باشد.

۷- ابتلاء زوج به هر گونه اعتیاد مضری که به تشخیص دادگاه به اساس زندگی خانوادگی خلل آورد و ادامه زندگی برای زوجه دشوار باشد.

مثل اعتیاد به مواد مخدر،الکل ،قمار ، خود ارضایی شدید و مستمر و یا عادت به دیدن فیلم های جنسی (پورن)

۸- زوج زندگی خانوادگی را بدون عذر موجه ترک کند. تشخیص ترک زندگی خانوادگی و تشخیص عذر موجه با دادگاه است و یا شش ماه متوالی بدون عذر موجه از نظر دادگاه غیبت نماید.

در این خصوص شهادت شهود و تحقیقات محلی توسط دادگاه بسیار مهم است.

۹- محکومیت قطعی زوج در اثر ارتکاب جرم و انجام هر گونه مجازات اعم از حد وتعزیر در اثر ارتکاب جرمی که مغایر با حیثیت خانوادگی وشئون زوجه باشد .تشخیص اینکه مجازات مغایر با حیثیت و شئون خانوادگی  است با توجه به وضع و موقعیت زوجه و عرف و  موازین دیگر با دادگاه است.

۱۰-  در صورتیکه پس از گذشت پنج سال زوجه از شوهر خود به جهت عقیم بودن و یا عوارض جسمی دیگر زوج صاحب فرزند نشود.

در اینجا هم نکته مهم و مبهمی وجود دارد و آن اینکه ملاک بچه دار نشدن به طریق طبیعی است و یا اینکه اگر با ivf و امثال روشهای دیگر امکان فرزند آوری باشد نمی توان از این بند استفاده کرد. موضوع کمی اختلافی است و رویه بیشتر دادگاه ها بر این است که اگر زن مخالف آوردن فرزند به غیر روش طبیعی باشدو مرد هم به دلایل پزشکی قدرت باروری از طریق معمول زناشویی را نداشته باشد به استناد این بند رای طلاق صادر میکنند مشروط بر اینکه اولا ۵ سال گذشته باشد و ثانیا به تایید پزشکی قانونی هم برسد

۱۱- در صورتیکه زوج مفقود الاثر شود و ظرف شش ماه پس از مراجعه زوجه به دادگاه پیدا نشود.

۱۲- زوج همسر دیگری بدون رضایت زوجه اختیار کند یا به تشخیص دادگاه نسبت به همسران خود اجرای عدالت ننماید.

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروط ۱۲گانه مندرج در عقدنامه

دسته بندی وکلا

مطالب حقوقی